ua en ru

Китай спустить на воду перший авіаносець власної розробки у квітні

Китай спустить на воду перший авіаносець власної розробки у квітні Фото: КНР побудував перший авіаносець власної розробки

На корабель вже встановлюється радіолокаційне обладнання, а корпус покривають фарбою

Китайська народна республіка спустить на воду перший самостійно побудований авіаносець у квітні 2017 року. Про це повідомляє китайське видання Sina.com.

"Новому авіаносцю присвоїли тип 001А. На корабель вже встановлюється радіолокаційне обладнання, а корпус покривається свіжою фарбою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, спуск судна на воду можуть приурочити до річниці заснування Військово-морських сил Китаю 23 квітня. Китайський флот в даний момент володіє авіаносцем "Ляонін", який спустили на воду ще у часи СРСР як авіаносний крейсер "Рига" проекту 1143.6.

Пізніше його перейменували у "Варяг", а після розпаду СРСР його передали флоту України у недобудованому вигляді. У 1998 році корабель придбала китайська компанія, яка заявила про свій намір відкрити на ньому розважальний центр. Однак, після того, як його відбуксирували в Китай, "Варяг" передали ВМФ Китаю. З 2011 року він офіційно числиться в строю китайського флоту.

Будівництво першого авіаносця Пекін вів в обстановці секретності. Лише у жовтні минулого року стало відомо, що робітники завершили збирання корпусу корабля і почали встановлювати на нього обладнання.

altalt

Фото: спуск китайського авіаносця запланований на квітень

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп сподівається на поліпшення відносин з Китаєм. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон під час зустрічі з президентом КНР Сі Цзіньпін