ua en ru

Китай створить найбільшу в світі енергетичну компанію

Китай створить найбільшу в світі енергетичну компанію Фото: China Guodian Corp (wikipedia.org)

Нову компанію створили в результаті злиття Shenhua і Guodian

Уряд президента Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна в понеділок, 28 серпня, схвалив злиття найбільшого китайського виробника вугілля Shenhua Group Corp. і однією з найбільших у країні виробників електроенергії China Guodian Corp. Про це повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, що вийшла в результаті злиття нова компанія - Державна енергетична інвестиційна корпорація (National Energy Investment Corporation, NEIС) - буде найбільшим виробником електроенергії в світі по встановленої електричної потужності (понад 225 ГВт).

Крім того, китайська компанія увійде в число лідерів вітряної генерації (33 ГВт) і буде найбільшим світовим виробником вугілля.

Згідно з даними джерела, активи компанії становлять 1,8 трлн юанів (271 млрд доларів США),

Зв'язок Shenhua-Guodian може бути першою з декількох злиттів в енергетичній галузі Китаю, оскільки уряд Китаю намагається скоротити перевиробництво промислових підприємств і кількість державних підприємств.

"Це підтверджує напрям реформи державного підприємства, коли компанії в тій же галузі об'єднуються щоб скоротити надлишкові інвестиції та підвищити ефективність", - сказав головний аналітик з Sun Hung Kai Financial Ltd Тянь Мяо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний центр суперкомп'ютерних обчислень у місті Тяньцзінь розробляє супермощную обчислювальну машину спільно з Національним університетом оборонних технологій.