ua en ru

Китай виступає проти втручання США у внутрішні справи країни під приводом проблеми прав людини, - МЗС Китаю

Китай рішуче виступає проти втручання США у внутрішні справи країни під приводом проблеми прав людини. Про це заявив сьогодні офіційний представник Міністерства закордонних справ Китаю Хун Лей, передає "Сіньхуа".
У відповідь на прохання журналістів прокоментувати доповідь про стан прав людини в світі в 2010 р., опубліковану держдепартаментом США 8 квітня, китайський дипломат сказав, що китайський уряд надає особливого значення захисту прав людини. У Китаї спостерігається неухильний економічний розвиток, безперервно просувається вперед демократичне і правове будівництво, процвітає культура, громадяни різних національностей користуються все більш широкими правами і свободами.
За його словами, незважаючи на розбіжності між Китаєм і США з питання прав людини, Китай готовий вести діалог з американською стороною з цього питання на основі рівноправності і взаємоповаги, при цьому рішуче виступаючи проти втручання у внутрішні справи країни під приводом проблеми прав людини.
Представник МЗС Китаю закликав Вашингтон звернути більше уваги на стан з правами в самих США і відмовитися від втручання у внутрішні справи інших країн.