ua en ru

Китай закликав Лівію захистити свої нафтові інвестиції

Китай у вівторок закликав Лівію захистити свої нафтові інвестиції в цій країні. Заступник голови департаменту торгівлі Міністерства комерції КНР Вень Жонлянь сказав на прес-конференції, що торгівля в нафтовій сфері є вигідною обом країнам. Ці слова прозвучали після того, як в понеділок чиновник лівійської опозиції попередив, що китайські, російські і бразильські нафтові компанії можуть зазнати втрат після повалення Муаммара Каддафі, передає Reuters.

"Китайські інвестиції в Лівії, особливо в нафтовій сфері, є одним з аспектів взаємного економічного співробітництва між Китаєм і Лівією, і це співробітництво у взаємних інтересах обох народів", - сказав Жонлянь.

"Ми сподіваємося, що після повернення до стабільності в Лівії, країна буде продовжувати відстоювати інтереси і права китайських інвесторів, і ми сподіваємося на продовження інвестицій та економічного співробітництва з Лівією в майбутньому", - підкреслив він.

Нагадаємо, вчора офіційний представник нафтової компанії повстанців AGOCO заявив, контракти в нафтовій сфері з китайськими, російськими і бразильськими компаніями можуть бути переглянуті. Це обумовлено тим, що ці країни раніше виступали проти жорстких санкцій відносно Каддафі і наполягали на розширенні переговорів між сторонами конфлікту в Лівії. Проте пізніше Китай зблизився з лівійськими бунтівниками, посилаючи в Бенгазі парламентарів для переговорів.