ua en ru

Китай закликав до поступової і стабільної передачі влади в Лівії

Китай поважає думку лівійського народу і закликає до поступової і стабільної передачі влади в країні, повідомили сьогодні представники Міністерства закордонних справ КНР. За їх словами, китайська сторона вже зв'язалася з лідерами Перехідної національної ради (ПНС) Лівії і обговорила з ними дане питання. "Китай завжди визнавав виняткову роль ПНС в рішенні лівійських проблем і підтримував контакт з ним. Ми сподіваємося, що майбутній уряд Лівії вживатиме ефективні заходи і згуртує протиборчі сили, щоб забезпечити в країні громадський порядок", - відзначили в китайському МЗС.

Нагадаємо, після взяття резиденції лівійського лідера Муаммара Каддафі бунтівники практично повністю контролюють Тріполі, хоча, за свідченнями очевидців, окремі осередки опору в місті залишаються. Тривають бої і в невеликих містах на захід і схід від столиці, де прихильники Каддафі чинять опір опозиції.

Тим часом лівійський лідер, про долю якого експерти сперечалися останні дві доби, виступив з черговим радіозверненням. Він зізнався, що покинув Тріполі, але зробив по місту невелику "таємну прогулянку", виявивши, що місто знаходиться поза небезпекою. У своєму радіозверненні Каддафі закликав жителів Тріполі вийти на вулиці міста і очистити їх від заколотників.