ua en ru

Китай засудив заяву G7 щодо суперечки в Південно-Китайському морі

Китай засудив заяву G7 щодо суперечки в Південно-Китайському морі Фото: Лу Кан висловив позицію уряду КНР

Китай прихильний до вирішення територіальних суперечок на основі міжнародного права

Китай засуджує позицію "Великої сімки" щодо територіальної суперечки в Південно-Китайському морі. Із заявою з цього приводу виступив офіційний представник МЗС КНР Лу Кан, передає Reuters.

За словами Лу Кана, Китай прихильний до вирішення територіальних суперечок на основі міжнародного права і виступає за мирне врегулювання конфліктів шляхом переговорів.

У суботу, 27 травня, лідери G7 за підсумками саміту випустили заяву, присвячену ситуації в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях. Лідери країн закликали до демілітаризації спірних територій.

На острови архіпелагу Спратлі в Південно-Китайському морі претендують шість держав: Китай, Філіппіни, Малайзія, В'єтнам, Тайвань і Бруней. Китай розширює свою військову активність у цьому регіоні. Зокрема військові КНР створили кілька штучних островів в архіпелазі, на яких розмістили свої військові об'єкти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що G7 ("Велика сімка") закликає міжнародну спільноту подвоїти зусилля, що спонукають Північну Корею дотримуватися резолюції Ради Безпеки ООН.