ua en ru

Китай звинуватив США у вторгненні в свої територіальні води

Китай звинуватив США у вторгненні в свої територіальні води Фото: Китай звинуватив США у вторгненні в свої територіальні води

Китай підняв по тривозі авіацію і флот

Китай звинуватив США у незаконному вторгненні в свої територіальні води. Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Китаю Лю Кан, повідомляє Reuters.

Як наголошується, американський військовий корабель виконував маневри поблизу спірних островів у Південно-Китайському морі.

"Дії американської сторони загрожують суверенітету і безпеці інтересів Китаю, персоналу і об'єктам острова, завдають шкоди миру і стабільності в регіоні", - сказав він.


У свою чергу, прес-секретар міністерства оборони США Білл Урбан повідомив, що ракетний есмінець ВМФ США William P. Lawrence наблизився до окупованого Китаєм рифу Фієрі в межах 12 морських миль (22 км).

Цей маневр, згідно повідомленню, є частиною операції за свободу навігації, розпочатої США, щоб обмежити "надмірні морські вимоги" Китаю, Тайваню та Въетнама, які прагнуть обмежити права судноплавства в Південно-Китайському морі.

У свою чергу, Міністерство оборони Китаю підняло частину сил армії і флоту: два реактивних винищувача і три корабля армії Китаю відправлені щоб відігнати ракетний міноносець США від спірних островів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пентагоні вважають, що РФ і Китай розробляють можливість атакувати США в космосі.