ua en ru

Китай назвав помилковою оцінку агентства S&P економіки країни

Китай назвав помилковою оцінку агентства S&P економіки країни Фото: Китай (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Standard&Poor's проігнорував особливості структури фінансування і фінансового ринку країни

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) помилково оцінило стан китайської економіки, а також неправильно трактувала потенціал країни до розвитку. Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів Китаю.

У міністерстві впевнені, що така оцінка економіки Китаю на основі досвіду розвинених країн є типовою помилкою міжнародних рейтингових агентств.

"На жаль, міжнародні рейтингові агентства протягом довгого часу дотримуються інерційного способу мислення і допускають помилки в оцінці китайської економіки на основі досвіду розвинених країн. Це також обумовлено помилковим трактуванням хорошої бази національної економіки та її потенціалом розвитку", - підкреслили в китайському відомстві.

Як наголосили у Мінфіні, аналітики S&P звернули увагу на зниження кредитного зростання і боргового навантаження. Це, на думку відомства, є більшою мірою "тривіальними міркуваннями про нинішньому етапі економічного розвитку Китаю", які ігнорують окремі особливості структури фінансування і фінансового ринку країни.

Нагадаємо, S&P знизило суверенний рейтинг Китаю.