ua en ru

Китай нарощує обсяги зовнішньої торгівлі

Дані по зовнішній торгівлі Китаю за липень перевершили всі очікування аналітиків. Експерти висловлюють сумнів у реальності даних.

Дані по зовнішній торгівлі Китаю за липень перевершили всі очікування аналітиків. Експерти висловлюють сумнів у реальності даних, повідомляє телеканал "Росія 24".

Експорт з країни виріс на 5,1% в порівнянні зі зниженням у червні на 3,1%. Імпорт також показав істотне зростання на 10,9%, при тому, що в червні був зафіксований спад на 0,7%.

Позитивне сальдо торгового балансу знизилося з 27,1 млрд дол. до 17,8 млрд дол.

Результати перевершили очікування аналітиків. Для прикладу, аналітики, опитані Reuters, чекали підвищення експорту на 3%, а експерти, опитані Dow Jones, чекали зростання на 2,8%.

Варто зазначити, що багато економістів скептично ставляться до статистичних даних з Піднебесної. Вважається, що вони можуть сильно відрізнятися від реального стану речей. Особливі сумніви в достовірності даних висловлюють зарубіжні експерти.

Нагадаємо, що в травні з'явилися повідомлення про те, що регулятор розкрив наявність величезної кількості помилкових рахунків-фактур при оформленні експортних та імпортних операцій, що сильно спотворило дані. Після проведення операції по виявленню подібних порушень статистика по зовнішній торгівлі в червні несподівано опинилася дуже і дуже слабкою.

Після виходу даних на ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону в цілому панують позитивні настрої.

Мідь росте на 2%. Японський індекс Nikkei додає 1,4%, китайський Shanghai Composite росте на 0,5%, KOSPI в Кореї додає 0,9%.

Ф'ючерси на американські індекси ростуть на 0,3%.

Крім того, повідомляється, що Центральний банк Китаю готовий запропонувати грошовому ринку 20 млрд юанів (3,27 млрд дол.) вже на цьому тижні через операції на відкритому ринку. Це свідчить про намір поступово послаблювати грошово-кредитну політику для стимулювання економічного зростання.