ua en ru

Китай має намір до 2020 р. виконати загальнонаціональне охоплення країни мережею широкосмугового доступу в Інтернет

Китай буде прагнути до повного охоплення міських і сільських районів країни мережею широкосмугового доступу в Інтернет (ШСД) До 2020 р. Держрада КНР, який розглядає розвиток ШПД в якості національної стратегії, в суботу оголосив про графік її здійснення в майбутні вісім років.

Китай буде прагнути до повного охоплення міських і сільських районів країни мережею широкосмугового доступу в Інтернет (ШСД) До 2020 р. Держрада КНР, який розглядає розвиток ШПД в якості національної стратегії, в суботу оголосив про графік її здійснення в майбутні вісім років, передає агентство "Сіньхуа".

Згідно з графіком, до 2013 р. доступ до Інтернету (WiFi) буде доступний у важливих громадських місцях у містах. Половина китайських сімей буде охоплена ШСД до 2015 р.

Крім того, сім'ї в деяких розвинених містах будуть користуватися широкосмугової мережею зі швидкістю один Гбіт/сек у 2020 р.

Дана національна стратегія буде реалізована у три етапи. У 2013 р. зусилля, головним чином, будуть спрямовані на збільшення охоплення волоконно-оптичної мережі та мобільного зв'язку третього покоління (3G), а охоплення ШПД буде розширений в 2014-2015 рр. Модернізація широкосмугової мережі та технологій стане головним завданням за період з 2016 р. по 2020 р.

Нагадаємо, що 14 серпня в Китаї була опублікована політика з підтримки інформаційних продуктів і послуг з метою сприяння внутрішньому попиту і стимулювання економічного зростання.