ua en ru

Китай модернізує збройні сили до 2035 року

Китай модернізує збройні сили до 2035 року Фото: китайський прапор (flickr.com/Philip Jägenstedt)

Планується модернізація морських і повітряних ВС, а також військ стратегічної підтримки

Китайська народна республіка (КНР) планує модернізувати збройні сили країни до 2035 року. Про це повідомляє місцеве видання Xinhua, посилаючись на інформацію генерального секретаря ЦК КП Сі Цзіньпіня.

"Сі Цзіньпін у середу описав особливо оптимістичний погляд на майбутнє другої за величиною економіки світу, обіцяючи "велику сучасну соціалістичну країну" до середини цього століття", - йдеться в повідомленні.

За його словами, до 2035 року планується модернізувати збройні сили КНР. Він додав, що до 2020 року потрібно досягти прогресу "у сфері інформатизації армії і значно підвищити її стратегічний потенціал".

"До середини 21 століття збройні сили повинні бути повністю перетворені в сили світового класу", - додав Сі Цзіньпін.

Наголошується, що в планах китайського керівництва - модернізація морських і повітряних ВС, а також військ стратегічної підтримки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з делегацією Народно-визвольної армії Китаю в ході якої обговорили можливість створення спільних оборонних підприємств.