ua en ru

Китай і Казахстан планують подвоїти обсяг двосторонньої торгівлі – до 40 млрд дол

Китай і Казахстан підписали угоду про стратегічне партнерство. Ці країни планують подвоїти обсяг двосторонньої торгівлі і до 2015 року довести цей показник до 40 млрд дол. Про це повідомляє радіо "Свобода".

За підсумками переговорів в Астані документ підписали голова КНР Ху Цзіньтао і Президент Республіки Казахстан Нурсултан Назарбаєв. Президент Казахстану назвав перспективним поглиблення співпраці в енергетичному секторі, зокрема в питанні постачання ядерного палива до Китаю. Назарбаєв сказав, що Казахстан співпрацюватиме з Китаєм у боротьбі з головними спільними викликами - тероризмом, сепаратизмом і релігійним екстремізмом. "Казахстан підтвердив незмінну підтримку Китаю в боротьбі з цими трьома викликами, а також підтримку єдності і стабільності в Китаї", - сказав Назарбаєв.

Після Казахстану голова КНР планує відвідати Росію і Україну. Ху Цзіньтао також разом з Президентом Росії Дмитром Медведєвим візьме участь у ювілейному саміті Шанхайської організації співпраці, що відбувається в Казахстані.