ua en ru

Китай готовий вигравати війни і не зверне зі шляху соціалізму, - глава КНР

Голова КНР Сі Цзіньпін на закритті Всекитайських зборів народних представників виступив з промовою, в якій визначив завдання і прояснив цілі Китаю на найближчу перспективу. За його словами, китайське суспільство не збирається звертати зі шляху соціалізму, який, проте, має "національну специфіку". Саме цей шлях глава держави назвав запорукою досягнення "китайської мрії".

Генсек Компартії Китаю зазначив, що КНР поки знаходиться на початковому етапі розвитку соціалізму. Він також підкреслив, що ті питання, що державі необхідно відмовитися від контролю над тими питаннями, які здатний вирішувати ринок, для того, щоб уникнути зайвої бюрократизації. За словами Сі Цзіньпіна, держава відмовиться скоротити сферу застосування своїх функцій на третину.

Лінію на боротьбу з бюрократизацією доповнить війна з корупціонерами, яка велася і при попереднику Сі Цзіньпіна, Ху Цзіньтао. Глава комуністів також закликав партійних працівників і чиновників на місцях відмовитися від "зайвого марнотратства".

Висвітлюючи питання зовнішньої політики, Сі Цзіньпін запевнив присутніх у тому, що Китай виступає за мирне співіснування з усіма країнами, але в той же час звернувся до солдатів і офіцерів Народно-визвольної армії із закликом "бути готовими вигравати війни" у разі небезпеки для суверенітету Китаю.

Сі Цзіньпін офіційно був обраний головою КНР 14 березня на п'ятирічний термін. Він також обійняв посаду керівника Центральної військової ради республіки.

Читайте також: Держрада Китаю затверджена у новому складі (фото)