ua en ru

У Китаї зафіксований перший випадок захворювання вірусом Зіка

У Китаї зафіксований перший випадок захворювання вірусом Зіка Фото: у Китаї - перший випадок захворювання вірусом Зіка

Китаєць у січні їздив до Венесуели

У Китаї підтверджений першим випадок захворювання вірусом Зіка. Про це повідомляє Державний комітет у справах охорони здоров'я і планового дітонародження Китаю, передає "Сіньхуа".

Повідомляється, що вірус діагностовано у 34-річного чоловіка з повіту Ганьсянь провінції Цзянсі (Східний Китай). В даний момент його стан покращився.

28 січня під час візиту до Венесуели у чоловіка піднялася температура, з'явилися головний біль і запаморочення. 5 лютого він повернувся в Китай, а на наступний день був госпіталізований.

Зіка - вірус, переносниками якої є комарі роду Aedes. В даний час специфічного лікування і вакцини не існує. Найбільш ефективний спосіб профілактики - захист від укусів комарів. Вірус циркулює в Африці, Північній і Південній Америці, Азії та Тихоокеанському регіоні. Найбільш небезпечний вірус для вагітних жінок, оскільки викликає микроэнцефалию у новонароджених.

Нагадаємо, глава європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Сюзанна Джакаб попереджає про зростання небезпеки розповсюдження вірусу Зіка в Європі з настанням весни.