ua en ru

У Китаї вперше випробували високошвидкісний поїзд довжиною понад 400 м

У Китаї вперше випробували високошвидкісний поїзд довжиною понад 400 м Фото: високошвидкісний поїзд Fuxing (ChinaDailyUSA twitter)

Поїзд розрахований на перевезення понад 1,1 тис. пасажирів

У столиці Китаю Пекіні пройшли перші випробування високошвидкісного поїзда Fuxing, у складі якого 16 вагонів загальною протяжністю 415 метрів. Про це з посиланням на заяву виробника CRRC Tangshan повідомляє китайське агентство Xinhua.

Зазначено, що розрахункова швидкість нового поїзда становить 315 км/год., а його довжина вдвічі перевищує показники нинішніх залізничних поїздів. Поїзд розрахований на перевезення понад 1,1 тис. пасажирів.

За даними розробника, всього заплановано 28 випробувань, після чого буде отримано дозвіл на проектування та виготовлення цих поїздів. Потяг повністю розроблений у Китаї, буде мати більш довгий термін служби і відрізнятися підвищеною надійністю, обіцяє виробник.

Як додає агентство, Китай в останні десятиліття активно розвиває в країні мережу високошвидкісних залізниць. На сьогодні вона є найдовшою в світі, близько третини всієї мережі розрахована на швидкість 350 км/год.

Нагадаємо, нині Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One займаються втіленням у життя проекту надшвидкісної системи поїздів Hyperloop, який був створений главою SpaceX Ілоном Маском. За задумом автора проекту, надшвидкісна система являє собою закриту трубу, в якій поїзд зможе переміщатися зі швидкістю від 480 до 1220 км/год. завдяки відсутності тертя рейок і опору повітря.