ua en ru

Капсули Hyperloop побили власний рекорд швидкості

Капсули Hyperloop побили власний рекорд швидкості Фото: Hyperloop (twitter.com/HyperloopOne)

За словами Маска, удосконалення траси може вже в наступному місяці довести швидкість руху капсул до 500 км/год

На випробуваннях експериментальної швидкісної транспортної системи Hyperloop вдалося розвинути швидкість до 355 км/год. Так, попередній рекорд, встановлений іншою дослідною моделлю, протримався всього добу, передає ВВС.

Зокрема, система Hyperloop поміщає капсули в транспортний тунель з відкачаним звідти повітрям і прагне розігнати їх до дуже високої швидкості, щоб скоротити час у дорозі для пасажирів і вантажів. При цьому ентузіасти системи стверджують, що не за горами час, коли в ній вдасться розвивати швидкість до 1000 км/год.

Відзначимо, що ідею нової транспортної системи Hyperloop першим запропонував ще в 2013 році глава компанії Tesla Ілон Маск. На цьому тижні в околицях Лос-Анджелеса на спеціальному полігоні довжиною одну милю пройшли перші випробування досвідчених поїздів. Найшвидшим виявився поїзд, побудований групою студентів з Німеччини.

Зазначено, що новий рекорд "толчкова капсула" встановила саме в самостійному русі, навіть поки не розігналася. За словами Маска, удосконалення траси може вже в наступному місяці довести швидкість руху капсул до 500 км/год.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прототип пасажирської капсули Hyperloop розігнали до рекордної швидкості в 324 км/год у рамках конкурсу від засновника SpaceX Ілона Маска.