ua en ru

У Китаї створили клон iPhone 6s за 37 дол

У Китаї створили клон iPhone 6s за 37 дол Фото (Reuters): фейкові китайські iPhone 6s на ОС Android

Вартість смартфона від Apple стартує із 649 дол. без прив'язки до оператора

Китайські виробники через півтора місяця після презентації новинок Apple створили клон "яблучного" смартфона останнього покоління - iPhone 6s, передає РБК.

Як зазначається, відеоролик з демонстрацією китайської розробки з'явився на YouTube ще 25 жовтня.

Клон iPhone 6s обійдеться покупцям всього у 37 дол., запевняють виробники. Вартість смартфона від Apple починається зі 199 дол. із дворічним контрактом і від 649 дол. без прив'язки до оператора.

Зовні пристрої дійсно схожі. Наприклад, діагональ дисплея у клона аналогічна до оригіналу, апарат представлено у трьох забарвленнях - сріблястому, золотому і рожевого золота.

Втім, на цьому схожість з оригінальним смартфоном Apple, мабуть, закінчуються. Роздільна здатність екрану клонованого апарату - 960×540, тоді як у справжнього iPhone 6s - 1334×750. Аналог продукції Apple оснащено процесором Spreadtrum SC773, має тільки 512 Мб оперативної пам'яті (ОЗУ) і 4 Гб основної вбудованої. Для порівняння, "яблучний" флагман має мінімально можливий обсяг пам'яті 16 Гб (і до 128 Гб).

Є у клона з Піднебесної і ще одна помітна риса: він має два слоти для сім-карт - те, що так люблять жителі Китаю. У дешевого аналога iPhone 6s є модуль 3G.

Свої смартфони iPhone 6s і iPhone 6s Plus корпорація Apple представила 9 вересня. Глава "яблучної" компанії на презентації запевнив, що демонструє публіці "найбільш просунутий смартфон у світі" і що "це найкращі iPhone, які корпорація коли-небудь створювала". У перший вікенд продажів компанія реалізувала 13 млн iPhone 6s і iPhone 6s Plus. Попередній рекорд компанії з продажів iPhone в перші дні становив 10 млн пристроїв.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що в Індії випустять найдоступніший смартфон у світі за 15 дол.