ua en ru

У Китаї літак-амфібію допустили до польотів

У Китаї літак-амфібію допустили до польотів Фото: AG600 (flickr.com defensedesk)

Літак пройшов технічну сертифікацію у місті Чжухай

В Китайській народній республіці (КНР) великогабаритний літак-амфібію AG600 допустили до польотів. Про це повідомляє "Сіньхуа".

"Літак-амфібія AG600, розроблений власними силами КНР, пройшов технічну сертифікацію перед першим польотом", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Китайське об'єднання авіаційної промисловості заявило, що літак пройшов технічну сертифікацію в місті Чжухай південнокитайської провінції Гуандун. За підсумками оцінки літак може здійснити свій перший політ.

Так, довжина літака AG600 становить 37 метрів, розмах крила - 38,8 метра, максимальна злітна вага - 53,5 тонни. За цими показниками він є найбільшим літаком-амфібією у світі.

У Китаї літак-амфібію допустили до польотівУ Китаї літак-амфібію допустили до польотів

Фото: літак-амфібію допустили до польотів (flickr Jan Das, flickr.com hkallen)

Він може застосовуватися для порятунку на морі, ліквідації лісових пожеж, моніторингу морського навколишнього середовища і її охорони. Він здатний зібрати 12 тонн води за 20 секунд і перевезти до 370 тонн води на одному баку палива.

Відзначимо, компанія-розробник заявила раніше в цьому році, що отримала замовлення відразу на 17 літаків AG600.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розроблений китайськими дизайнерами та визнаний найбільшим у світі сучасним гідролітаком, AVIC AG600 успішно пройшов наземне випробування.