ua en ru

У Китаї стався землетрус магнітудою 5,5

У Китаї стався землетрус магнітудою 5,5 Фото: землетрус (csis.org)

Про жертви, руйнування і постраждалих не повідомляється

На півдні Китаю в провінції Сичуань 30 вересня стався землетрус магнітудою 5,5. Про це повідомляє Геологічна служба Сполучених Штатів, передає Reuters.

Так, за даними сейсмологів США, підземні поштовхи зафіксовані в 78 км на схід від міського округу Гуанъюань. Землетруси вразила гірську частину міста.

Зазначено, що осередок землетрусу знаходився на глибині 10 км. На даний момент немає інформації про жертви або руйнування в результаті підземних поштовхів.

Нагадаємо, що в серпні 2018 року в результаті землетрусу на південному заході Китаю, загинули 20 осіб, ще 247 людини постраждали.

Зазначено, що під час події були зруйновані близько 130 тисяч будинків. Раніше наводилися дані про евакуацію понад 600 туристів з аеропорту Цзюхуан недалеко від району лиха. Також раніше повідомлялося, що в Китаї із-за землетрусу в провінції Сичуань влади евакуювали близько 31,5 тис. туристів.

Так, влади продовжують надання допомоги населенню, яке опинилося в постраждалих районах. Зокрема, від стихії постраждав національний парк Китаю Цзючжайгоу, який входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.