ua en ru

У Китаї сподіваються на вирішення конфлікту в Україні шляхом переговорів

У Китаї сподіваються, що конфлікт в Україні буде розв'язано шляхом політичного діалогу. Про це сьогодні заявив глава уряду Китаю Лі Кецян, передає Reuters.

"Щодо питання про Україну, Китай зайняв об'єктивну і справедливу позицію. Ми поважаємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України", - сказав Лі Кецян.

"У той же час, українське питання ускладнив геополітичну ситуацію і вплинув на процес відновлення світової економіки. Ми сподіваємося, що це питання може бути вирішене шляхом діалогу, переговорів і консультацій ", - додав Лі.

При цьому прем'єр Китаю додав, що найскладнішим є питання з Кримом. "Що стосується Криму, то тут є багато чинників, що ускладнюють ситуацію. Ми також сподіваємося, що це питання може бути вирішене за допомогою політичного діалогу і сподіваємося, що сусіди зможуть мирно співіснувати", - сказав Лі Кецян, відповідаючи на запитання, чиєю територій є Крим.

Нагадаємо, раніше Президент Росії Володимир Путін пояснив анексію Криму порятунком кримчан від "ковзанки націоналістів".