ua en ru

У Китаї почали будівництво міні-АЕС

У Китаї почали будівництво міні-АЕС Фото: Китай

Потужність першої міні-АЕС може скласти близько 100МВт

У Китаї на острові Хайнань почали будувати міні-АЕС з реактором ACP-100 "Лінлун". Про це передає Міжнародне радіо Китаю (CRI).

Відзначається, що АСР-100 "Лінлун" стане першим в світі міні-реактором, який отримав всю необхідну дозвільну документацію МАГАТЕ. Потужність першої міні-АЕС може скласти близько 100МВт. Так, її можна буде застосовувати для енергозбереження та опалення окремих житлових районів. Більш детальні технічні характеристики не повідомляються.

Згідно з повідомленням, інтерес до покупки АСР-100 вже проявили партнери з Великобританії, Канади, Монголії, Ірану, Єгипту, Бразилії, Індонезії, Пакистану та Саудівської Аравії.

Нагадаємо, Китайське національне космічне управління веде переговори з Європейським космічним агентством про будівництво поселення на супутнику Землі. "У китайців вже є дуже амбітна програма місяця. Космос змінився з часів космічної гонки 60-х років. Для дослідження космосу в мирних цілях ми здійснюємо міжнародне співробітництво з Китаєм", - підтвердив спільні цілі Китаю і Європи представник Європейського космічного агентства (ЄКА) Пол Хвістендаль.