ua en ru

У Китаї на маршрут вийшов перший безпілотний трамвай

У Китаї на маршрут вийшов перший безпілотний трамвай Фото: безпілотний трамвай в Китаї (eguizhou.gov.cn)

Вагони безпілотного трамвая вміщують до 380 пасажирів

У Китаї на маршрут вийшов перший безпілотний громадський електротранспорт, новий трамвай вміщує до 380 пасажирів. Про це повідомляє Hi-News.

"В провінції Шаньдун з конвеєра міста Циндао зійшов перший у світі безпілотний трамвай, який вже курсує вулицями", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, його вагони вміщають в себе до 380 пасажирів, яких трамвай може возити на швидкості до 70 кілометрів на годину. Так, довжина трамвая становить 35 метрів, а ширина - 2,6 метра.

Наголошується, що управляється трамвай за допомогою інтелектуальної системи руху, яка дозволяє йому самостійно регулювати швидкість пересування, набирати швидкість і гальмувати.

За словами розробників, створений в CRRC Qingdao Sifang "трамвайний мозок" дозволить не тільки підвищити ефективність трамваїв, але й поліпшити їх безпека. Коли безпілотні трамваї стануть масовим явищем - не повідомляється. В даний момент він проходить тестові випробування на вулицях міста.

altalt

Фото: безпілотний трамвай в Китаї (hi-news.ru)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міннесоті (США) потрапив в аварію безпілотний автомобіль Tesla. Так, в результаті ДТП постраждали п'ять осіб. Власник автомобіля, 58-річний Дейв Кларк заявив, що аварія сталася після того, як він активував автопілот. Після цього Tesla 2016 року випуску різко прискорилася, злетіла з дороги і перекинулася.