ua en ru

У Китаї найбільший у світі літак-амфібія здійснив перший політ

У Китаї найбільший у світі літак-амфібія здійснив перший політ Фото: AG600 (flickr.com defensedesk)

Армія КНР планує використовувати літак із метою патрулювання

У Китаї найбільший у світі літак-амфібія AG600 здійснив свій перший політ. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема зазначено, що літак злетів із аеропорту Чжухай на березі Південно-Китайського моря. Армія КНР планує використовувати літак із метою патрулювання.

Як повідомляється, політ тривав близько години, літак приземлився в аеропорту вильоту. Буксирування літака в ангар проводилося під акомпанемент оркестру, за посадкою літака спостерігали присутні в аеродромі глядачі.

Китайські ЗМІ охрестили літак "захисником морів, островів і рифів". Китай є однією з держав, які претендують на спірні острови в Південно-Китайському морі.

Наголошується, що розробкою літака протягом семи років займалася державна Aviation Industry Corp of China (AVIC). Літак може перевозити 50 осіб під час морських пошукових операцій, а також може зачерпувати до 12 тонн води за 20 секунд для гасіння пожеж.

Максимальна дальність польоту AG600 становить 4,5 тис. км, злітна вага - 53,5 т, довжина корпусу - 39,3 м, розмах крила - 38,8 м.

Як відомо, найбільшим плаваючим літаком вважається Hughes H-4 Hercules (розмах крила - 97,54 м, виведений із ладу в 1947 році), однак він не був оснащений шасі, тому не може вважатися амфібією.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї великогабаритний літак-амфібію AG600 допустили до польотів.