ua en ru

У Китаї випробували найбільший у світі літак-амфібію

У Китаї випробували найбільший у світі літак-амфібію Фото: китайський гідролітак AVIC AG600

AVIC AG600 успішно пройшов наземне випробування

Розроблений китайськими конструкторами і визнаний найбільшим у світі сучасним гідролітаком, AVIC AG600 успішно пройшов наземне випробування. Про це з посиланням на Китайську авіабудівну корпорацію повідомляє місцеве видання Sina.

Зазначено, що випробування пройшли в міському окрузі Чжухай на південному березі Китаю 29 квітня. Пілоти перевірили системи управління літаком, його здатність здійснювати маневри в повітрі і при посадці, системи зв'язку з диспетчерами й інші функції, які має виконувати повітряне судно.

У компанії-розробника відзначили, що успішне проходження наземних тестів свідчить про базову готовності літака до здійснення першого польоту. Планується, що перший політ AG600 над сушею відбудеться вже в травні, а восени літак-амфібію випробують над водою.

Китайський літак-амфібія AG600 призначений для потреб цивільної авіації, зокрема його використовуватимуть для боротьби з лісовими пожежами і для проведення рятувальних операцій. Головна його перевага як гідролітака полягає в тому, що для його злету і посадки не потрібна спеціально обладнана смуга, для цього має бути, наприклад, поверхню води необхідної площі.

За розміром AG600 можна порівняти з Boeing 737. Розмах крила повітряного судна становить 39 м, довжина - 36,8 м. Його максимальна злітна маса становить 53,5 тонни, на своєму борту він може розмістити до 50 пасажирів. Літак здатний розвивати швидкість до 500 км/год, дальність польоту при цьому досягає 4,5 тис. км, а максимальна тривалість перебування в повітрі - 12 годин.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року новий легкий багатоцільовий літак Ан-132D, до створення якого були залучені провідні компанії світу, здійснив свій перший політ.