ua en ru

У Китаї генерал-полковник наклав на себе руки через корупційний скандал

У Китаї генерал-полковник наклав на себе руки через корупційний скандал Фото: покінчив життя самогубством (УНІАН)

Фігурантів звинувачували в тому, що вони допомагали офіцерам за гроші просуватися вгоду у військовій кар'єрі

Член Центральної військової ради (ЦВР) Китаю, колишній начальник головного політуправління китайської армії, генерал-полковник Чжан Ян покінчив з життям після корупційного скандалу, що розгорівся навколо нього. Про це передає газета South China Morning Post.

Відзначається, що корупційна справа воєначальника була пов'язана зі справою Го Босюн, колишнього члена ЦК Компартії Китаю і заступника голови ЦВС та ще одного заступника голови ЦВС Сюй Цайхоу. Фігурантів звинувачували в тому, що вони допомагали офіцерам за гроші просуватися вгоду у військовій кар'єрі.

Так, суд Китаю засудив до довічного компартійця, а заступник голови військової ради помер в 2015 році, перебуваючи під слідством. Чжан Ян наклав на себе руки у віці 66 років. Сталося це ще 23 листопада 2017 року, але з'явилося офіційне повідомлення про самогубство колишнього воєначальника тільки через 5 днів.

Нагадаємо, в Бухаресті в неділю, 26 листопада, на вулиці вийшли від 10 до 29 тисяч осіб, які вимагали відставки уряду через корупцію.