ua en ru

Китай створить першу закордонну військову базу

Китай створить першу закордонну військову базу Фото: кораблі китайського військово-морського флоту (eng.mod.gov.cn)

Військова база буде створена в Джибуті

Кораблі з китайськими військовослужбовцями у вівторок, 11 липня, вирушили в Джибуті (Східна Африка) для того, щоб створити там першу закордонну військову базу. Про це повідомляє Хіпһиа.

"Створення бази в Джібуті - рішення двох країн, прийняте за результатами дружніх переговорів у відповідності з спільними інтересами народів обох країн", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що об'єкт буде використовуватися для постачання китайських військових підрозділів, що виконують завдання з патрулювання судів, а також миротворчі та гуманітарно-рятувальні місії.

Так, військова база буде обслуговувати понад 2 тис. китайських військовослужбовців, що беруть участь у миротворчих операціях в Африці і займаються боротьбою з піратством в Індійському океані.

"База буде сприяти ефективному виконанню завдань Народно-визвольної армії Китаю (НВАК) за кордоном, включаючи військове співробітництво, проведення спільних військових навчань і тренувань, евакуацію китайських емігрантів, проведення рятувальних робіт у надзвичайних ситуаціях", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що будівництво бази в Джібуті почалося в 2016 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий бюджет Китаю зросте - приблизно на 7% у 2017 році.