ua en ru

Кістіон розповів, коли завершиться процес передачі активів "Укртрансгазу" новому оператору ГТС

Кістіон розповів, коли завершиться процес передачі активів "Укртрансгазу" новому оператору ГТС Фото: Володимир Кістіон (facebook.com/volodymyr.kistion)

В Україні створено незалежний оператор української ГТС "Магістральні газопроводи України"

Віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон розповів, коли завершиться процес передачі активів "Укртрансгазу" новому оператору газотранспортної системи (ГТС). Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Кістіона, на даний момент в Україні створено незалежний оператор української газотранспортної системи - ВАТ "Магістральні газопроводи України" і вже затверджений план управління, вирішено питання фінансування, розпочато відбір незалежних директорів компанії.

"Залишається завершити процес передачі активів" Укртрансгазу" новому оператору ГТС, отримати ліцензію і сертифікацію. І це все реально буде зробити після Стокгольмського арбітражу і поставити крапку в анбандлінгу", - заявив він.

Для відкриття ринку газу, щоб побутові споживачі малі змогу самостійно вибирати постачальника газу, залишається вирішити...

Опубліковано Володимир Кістіон 13 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Кістіона, для відкриття ринку газу, щоб побутові споживачі мали можливість самостійно обирати постачальника газу, залишається вирішити три ключові питання - ліквідувати монополію НАК "Нафтогаз", монетизувати субсидії і підвищити рівень життя українців.