ua en ru

Кіссе: "Наш край" вимагає від депутатів зняти з підприємців оплату за декомунізацію

Кіссе: "Наш край" вимагає від депутатів зняти з підприємців оплату за декомунізацію Фото: Антон Кіссе

"Наш край" закликає Верховну Раду негайно розглянути і прийняти законопроект, який знімає з підприємців "фінансове навантаження у зв'язку з декомунізацією". Про це заявив співголова партії "Наш край" Антон Кіссе.

За його словами, Верховна Рада повинна якомога швидше прийняти зміни в закон про державну реєстрацію, запропоновані партією "Наш край".


"Цими змінами передбачено звільнення підприємців від сплати адміністративного збору за перереєстрацію внаслідок перейменування, пов'язаного з декомунізацією. Влада не повинна перекладати на плечі людей видатки на реалізацію своїх ініціатив", – зазначив Антон Кіссе.

Тільки вчора, зазначив він, Верховна Рада підтримала перейменування 6 міст, 9 районів і 284 сіл і селищ.

"За чинним законом, за внесення змін у реєстраційні дані, пов'язані з перейменуванням вулиці, населеного пункту або області, юридичні особи повинні сплатити 435 грн, а фізичні особи – підприємці – 145 грн адміністративного збору", – повідомив співголова партії "Наш край".

У разі, якщо запропоновані партією зміни не будуть прийняті, сказав він, в одному тільки що перейменованому Дніпрі сплатити додатковий адмінзбір повинні будуть більше 100 тис. юридичних і фізичних осіб – підприємців. "Деякі будуть проходити відповідну процедуру другий раз – кілька місяців тому масово перейменували вулиці міст", – констатував Антон Кіссе.

Він зазначив, що на адресу партії надійшли сотні звернень від підприємців, які вимагають скасувати цю норму як несправедливу: не вони ініціювали перейменування, бо не вони повинні його оплачувати.

"В цілому, партією на підтримку законопроекту було зібрано понад 100 тис. підписів. Мова йде про підприємців, які сьогодні створюють робочі місця, виплачують заробітну плату і своєю працею підтримують економіку України", – повідомив він.

На думку співголови партії "Наш край", відповідні зміни можуть бути прийняті вже на наступному пленарному тижні Верховної Ради.

"Всі умови для цього створені: вчора парламентський комітет з питань промислової політики і підприємництва розглянув законопроект "Нашого краю" і рекомендував його для прийняття за основу і в цілому", – резюмував Антон Кіссе.