ua en ru

Кіровоградські митники допомогли уникнути штрафу порушникам

Кіровоградські митники допомогли уникнути штрафу порушникам Фото: ілюстративне фото (facebook.com nabu.gov.ua)

Розкрита злочинна схема зловживань з боку посадових осіб

За сприяння прокуратури Кіровоградської області викрили митників, які допомагали порушникам уникати відповідальності та штрафних санкцій. Про це повідомляє пресс-служба Національної поліції України.

За інформацією прес-служби, в ході слідства вдалося викрити злочинну схему зловживань з боку посадових осіб Кіровоградської митниці в інтересах приватних підприємців.

Зокрема, митники фальсифікували докази у справах про порушення суб'єктами господарювання митних правил, що в подальшому зробило неможливим притягнення останніх до відповідальності і стягнення з них штрафних санкцій на користь бюджету. Діяли чиновники в злочинній змові з суб'єктами господарювання.

За попередніми підрахунками, внаслідок злочинних дій працівників митниці державним інтересам України заподіяний матеріальний збиток у розмірі близько 700 тис. гривень.

Правова кваліфікація кримінального злочину ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі і процесуальні дії.

Одного з чиновників митниці вже оголошено підозру у скоєнні вищевказаних злочинів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі чиновника управління протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби (ГФС) Черкаської області.