ua en ru

У Кропивницькому затримано групу поліцейських на хабарі

У Кропивницькому затримано групу поліцейських на хабарі Фото: затримання одного з поліцейських

Перевіряється причетність до скоєння злочину керівництва відділу поліції

Слідчим відділом прокуратури Кіровоградської області за оперативного супроводу СБУ на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 8,5 тисяч доларів США викрито групу поліцейських. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Оперуповноважені Кіровоградського відділу поліції ГУ НП в області вимагали кошти за не притягнення до кримінальної відповідальності жителя обласного центру за надуманими звинуваченнями у розбещенні неповнолітніх. Слідчі прокуратури вже затримали двох правоохоронців під час отримання частини неправомірної вигоди у розмірі 3 тисячі доларів США", - йдеться в повідомленні.


За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим особам про підозру, а також обрання запобіжних заходів.

"Крім того, у ході розслідування провадження перевіряється причетність до скоєння цього злочину керівництва вказаного відділу поліції", - доповіли у відомстві.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці затримали першого заступника глави Державної служби з питань праці Михайла Бардонова на хабарі в 100 тисяч гривень.