ua en ru

Кириленко: заяви політиків про відставку Кабміну загрожують нацбезпеці

Постійні публічні заяви деяких політиків про їх бажання "відправити уряд у відставку" дестабілізують політичну ситуацію в країні, що є вкрай неефективно і загрозливо для національної безпеки.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр культури, представник "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко сьогодні під час засідання погоджувальної ради.

"Кожна заява про те, що "ми не довіряємо", "ми змінюємо", "потрібно перезавантаження" і т.д., після якої немає парламентського рішення, працює проти України як на внутрішньому, так і на зовнішньому фронті. Тримати уряд постійно у підвішеному стані є вкрай неефективним і загрозливим вже і з точки зору національної безпеки", - заявив Кириленко, висловлюючи загальну думку Кабінету міністрів.

Віце-прем'єр-міністр при цьому додав, що уряд "вже давно готовий до будь-якого рішення Верховної ради України, аби лише це рішення було".

"Разом з тим поки рішення немає жодного, то процес здійснення влади має бути безперервним. Інакше альтернативою цьому є безвладдя, до якого Україна, на мою думку, стрімко наближається", - наголосив він.

В'ячеслав Кириленко підкреслив, що уряд наразі діє у штатному режимі на підставі відповідних документів, зокрема - програми діяльності уряду, яка "ніким не була скасована". Він також нагадав, що після того, як у парламенті не вистачило голосів для голосування за відставку чинного уряду, Кабінет міністрів України ухвалив програму своєї діяльності на 2016 рік, яку вже почав виконувати.