ua en ru

Кириленко: Опозиція ініціює створення слідчої комісії з розслідування дій міліції 24 серпня у Києві

Опозиція ініціює створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії з розслідування подій які мали місце на День Незалежності 24 серпня у Києві, коли правоохоронці, попри рішення суду завадили мирному маршу опозиції по вулиці Володимирській. Про це в ефірі "5 каналу" заявив лідер партії "За Україну", народний депутат В'ячеслав Кириленко.

"Якою би не була міра відповідальності, що по закону має наставати, вона все одно не настане. Тому що зараз політична влада прикриває міліцію, міліція прикриває владу і навіть якщо є рішення суду, яке дозволяє опозиції іти вулицею Володимирською, то міліція все одно цю вулицю перегороджує, щоб не дати простим українцям відсвяткувати свій День Незалежності. Я думаю, що на цьому етапі ніхто відповідальності нести не буде, але ми обов'язково порушимо питання про створення тимчасової слідчої комісії у перший же день засідання Верховної Ради України, яке відбудеться шостого вересня цього року", - заявив Кириленко.

Нагадаємо на День Незалежності в Києві відбулася сутичка прихильників опозиції зі співробітниками правоохоронних структур. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом зіткнень між правоохоронцями та представниками ряду політпартій, об'єднань і організацій.