ua en ru

Кириленко обіцяє захистити архітектурні знахідки на Поштовій площі

Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко обіцяє захистити архітектурні знахідки на Поштовій площі в Києві. Про це він заявив на виїзній нараді з експертами-археологами на місці знахідок епохи Київської Русі, відкритих в районі Поштової площі в кінці лютого, повідомляє прес-служба віце-прем'єра.

"Дуже символічно, що саме в рік тисячоліття від смерті князя Володимира Великого сталося таке важливе археологічне відкриття. Все тут виявлені знахідки доби Київської Русі будуть захищені на найвищому державному рівні», - зазначив Кириленко і додав, що компанія, яка планувала будівництво на Поштовій площі, тепер буде змушена змінити початковий проект забудови.

За його словами, на даний момент експерти-археологи вважають, що всі археологічні знахідки, виявлені на Поштовій площі, потрібно залишити на місці і продовжувати розкопки. За результатами археологічних досліджень ця територія повинна бути внесена до державного Реєстру нерухомих пам'яток і музеєфікована.

"Було б правильно, якби наші громадяни отримали доступ до цієї унікальної пам'ятки", - додав Кириленко.

Віце-прем'єр повідомив, що в понеділок, 2 березня, в Міністерстві культури відбудеться розширена нарада за участю археологів, істориків, представників Мінкультури, громадськості, інвестора та підрядника будівництва, на якій буде обговорено правовий статус знахідок на Поштовій площі та подальший хід розкопок.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів України розробити план заходів з увічнення пам'яті князя Київського Володимира Великого.