ua en ru

Киргизія звинувачує ОБСЄ в спробі дестабілізувати ситуацію в країні

Киргизія звинувачує ОБСЄ в спробі дестабілізувати ситуацію в країні Фото: міністр закордонних справ Киргизстану Ерлан Абдилдаєв

У МЗС Киргизії вважають, що БДІПЛ не поважає судову систему країни та її народ

Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ своєю політикою намагається дестабілізувати ситуацію в Киргизії. Про це заявив міністр закордонних справ Киргизстану Ерлан Абдилдаєв під час виступу на загальних дебатах 71-й сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку, передають "Новини Киргизстану".

За словами, Абдилдаєва, така політика БДІПЛ ОБСЄ щодо Киргизії може призвести до непередбачуваних наслідків у країні.

Глава МЗС Киргизії обурився тим, що БДІПЛ ОБСЄ надало майданчик для виступу засудженому рішенням Верховного суду Киргизії Кадиржану Батирову, заочно засудженому до довічного тюремного ув'язнення за тяжкі злочини з організації та розпалювання міжетнічної ворожнечі в 2010 році.

В МЗС Киргизії вважають, що така дія БДІПЛ є знаком крайньої неповаги не тільки до судової системи країни, але і до всіх киргизів.

"Ми не можемо розцінювати це інакше як виклик Киргизькій Республіці, що йде тернистим і складним шляхом побудови справжньої демократії", - зазначив Абдилдаєв.

Додавши при цьому, що якщо сьогодні ОБСЄ надходить так по відношенню до Киргизії і іншим країнам, то завтра не виключено, що в її заходах будуть брати участь представники терористів з "Ісламської держави".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Киргизії Алмазбек Атамбаєв прилетів лікуватися в Росію після виниклих у нього проблем з серцем.