ua en ru

Кіпрський суд заарештував частина активів Тарути за позовом російського ВТБ, - ЗМІ

Кіпрський суд заарештував частина активів голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути за позовом російського банку ВТБ.

Кіпрський суд заарештував частина активів голови Донецької обласної державної адміністрації Сергія Тарути (на фото) за позовом російського банку ВТБ. Про це пише "Комерсант".

Таке рішення ухвалив 20 травня 2014 р. окружний суд Нікосії, задовольнивши клопотання ВТБ, розповіли джерела, знайомі з ходом процесу.

Судовим наказом було заборонено "відчуження, передача, дарування, застава і будь-яке інше обтяження активів, рухомого чи нерухомого майна, що належать Сергію Таруті безпосередньо чи опосередковано". У список заарештованих, за відомостями джерела, близького до ВТБ, потрапили вісім структур, пов'язаних з нинішнім губернатором Донецької області. Це кіпрські Arrowcrest Ltd (100% акцій належить Таруті) і Dargamo Holdings Ltd.

Нагадаємо, ще в 2011 р. Тарута разом з російським бізнесменом Олександром Катуніним виступили поручителями на 30 млн дол. в рамках договору про кредитування одного з сибірських підприємств. Оскільки кредит не був повернутий, юристи ВТБ спочатку подали на поручителів в російський суд, а потім і в кіпрський. В результаті під арештом опинилися футбольний клуб "Металург" і офшор, на якому була частина акцій "Індустріального союзу Донбасу".