ua en ru

Kinder Morgan заявила, що домовилася про придбання газопровідного оператора El Paso, витрати по операції - 38 млрд дол

Американська Kinder Morgan Inc. (KMI), яка займається транспортуванням газу і нафтопродуктів, заявила, що домовилася про придбання за 20,7 млрд дол. El Paso Corp., що володіє найбільшою газопровідною системою в США. Як передає Reuters, KMI також візьме на себе зобов'язання з виплати боргів El Paso, з урахуванням цього загальні витрати KMI по даній операції складуть 38 млрд дол.
Повідомляється, що розрахунки по операції будуть проведені як наявними коштами, так і акціями. За інформацією, що надійшла від KMI, рада директорів обох компаній вже схвалила це злиття.
KMI має намір заплатити по 26,87 дол. за кожну акцію El Paso, що на 47% вище за її ринкову ціну на момент закриття фондового ринку 14 жовтня ц. р.
Це злиття зробить корпорацію KMI, штаб-квартира якої розташована в Х'юстоні, найбільшим оператором з транспортування газу в США.
Компанія Kinder Morgan була створена в липні 1999 р., коли Річард Кіндер, колишній співробітник Enron Corp., придбав разом з партнерами трубопровідного оператора KN Energy, а пізніше - активи Enron з виробництва зрідженого природного газу. Kinder Morgan володіє трубопровідною системою завдовжки близько 70 тис. км.