ua en ru

Кім Чен Ин відвідає Росію найближчим часом

Кім Чен Ин відвідає Росію найближчим часом Фото: Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

При цьому китайський лідер Сі Цзіньпінь здійснить візит до КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин незабаром прибуде до Росії, а китайський лідер Сі Цзіньпінь здійснить візит до КНДР. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство Reuters.

Відповідну заяву зробив президент Південної Кореї Мун Чже Ін.

Зокрема, Мун розповів про плани поїздок північнокорейських та китайських лідерів на засіданні Кабінету міністрів після того, як американський держсекретар Майк Помпео відвідав Північну Корею.

Крім того, Мун позитивно відгукнувся про зустріч Помпео з Кімом у неділю, заявивши, що вона створила умови, які дозволять найближчим часом провести зустріч з Кіма і президентом США Дональдом Трампом і сприятимуть денуклеаризації Корейського півострова.

Північнокорейські державні ЗМІ заявили, що Пхеньян і Москва погодились провести саміт цього року після того, як Кім Чен Ин зустрівся у Пхеньяні із главою Міністерства закордонних справ Росії Сергєєм Лавровим. Кім також їздив до Китаю тричі цього року для зустрічей із Сі.

Нагадаємо, на початку вересня лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив свою готовність відвідати Росію з офіційним візитом. Повідомлялося, що лідер Північної Кореї має намір обговорити з главою РФ Володимиром Путіним стратегію і перспективу співпраці двох країн.

Як писало РБК-Україна раніше, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин хоче провести денуклеаризацію до кінця президентського терміну президента США Дональда Трампа.