ua en ru

Кім Чен Ин обраний депутатом парламенту КНДР: явка і кількість тих, хто проголосував, склали 100%

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин - третій керівник країни з династії Кімів - переміг на виборах до Верховного народного зібрання КНДР у своєму виборчому окрузі зі 100-відсотковими показниками.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин - третій керівник країни з династії Кімів - переміг на виборах до Верховного народного зібрання КНДР у своєму виборчому окрузі зі 100-відсотковими показниками. Як повідомили державні ЗМІ, явка виборців в окрузі Пектусан склала 100%. При цьому всі без винятку проголосували за Кім Чен Ина.

"Це вираз абсолютної підтримки з боку військовослужбовців і народу та їх глибокої довіри до верховного лідера Кім Чен Ина", - повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

Напередодні в Північній Кореї відбулися "вибори" до національного парламенту, що є скоріше політичним ритуалом: у виборчих бюлетенях фігурує тільки один кандидат по кожному округу. Центральна виборча комісія КНДР повідомила, що у виборах взяли участь всі зареєстровані виборці, за винятком тих, хто перебуває за кордоном або працює на морі.

Попередні парламентські вибори в КНДР проходили у 2009 р., і тоді, за офіційними даними, в голосуванні взяли участь 99,98% виборців, до парламенту були обрані 687 депутатів. Кім Чен Ин, якому зараз імовірно 31 рік, успадкував владу від батька, Кім Чен Іра, який помер у грудні 2011 р.

Кім Чен Ин обирався по округу Пектусан, що має символічне значення для кожного жителя Північної Кореї. Згідно з місцевою міфологією, на горі Пекту (згаслий вулкан на кордоні з Китаєм) народився Кім Чен Ір.