ua en ru

"Київстар" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 2,3 млрд гривень

"Київстар" підозрюють в ухиленні від сплати податків на 2,3 млрд гривень Фото: "Київстар" підозрюють в ухиленні від сплати податків

Посадові особи "Київстару" ухилилися від сплати податків у 2014 році

Генеральна прокуратура України здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні кримінальної справи щодо ухилення від сплати податків службовими особами оператора мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар" на суму понад 2,3 млрд грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Повідомляється, що кримінальну справу порушено за матеріалами документальної перевірки щодо ухилення від сплати податків службовими особами "Київстару" в особливо великих розмірах.


"Згідно з висновками ревізорів посадові особи ПрАТ "Київстар" шляхом проведення фіктивних господарських операцій протягом 2014 року умисно ухилилися від сплати податків на суму понад 2,3 млрд грн. Кримінальне провадження розслідується слідчими органів фіскальної служби", - йдеться в повідомленні.

У той же час в "Київстарі" зазначили, що органи ДФС проводили документальну перевірку за період 2009-2014 рік. За результатами цієї перевірки прийняті рішення, якими "Київстару" донараховано грошові зобов'язання на суму 1,3 млрд. грн.

"На цей час "Київстар" оскаржує необґрунтоване донарахування грошових зобов'язань в суді, у зв'язку з чим такі зобов'язання не підлягають оплаті. Про кримінальне провадження за матеріалами документальної перевірки "Київстару" ми дізналися з повідомлення на сайті Генеральної прокуратури України. "Київстар" не отримував жодних повідомлень від органів досудового слідства чи прокуратури щодо розпочатого кримінального провадження", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, "Київстар" за I квартал збільшив дохід з одного абонента на 16%.