ua en ru

Київрада дозволила аеропорту "Київ" взяти кредит у розмірі 20 млн грн під заставу всього майна.

Київрада внесла зміни до свого рішення "Про затвердження заходів щодо реалізації стратегічної концепції подальшої роботи та розвитку комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) та надання дозволу на передачу у заставу майна". За це рішення проголосувало 65 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами депутата від БЮТ Сергія Мельника, цим рішенням Київрада змінила суму кредиту, який планувалося залучити, зі 110 млн грн на 20 млн грн. Він наголосив, що у 2007 р. Київрада надала право аеропорту "Жуляни" залучити кредит у розмірі 110 млн грн під заставу майна всього майна аеропорту. Але Кабмін видав постанову, згідно з якою передбачив у держбюджеті кошти на реконструкцію аеропорту і, таким чином, необхідність залучення кредиту зникла.

С.Мельник наголосив, що аеропорт "Жуляни" звернувся з проханням надати право залучити кредит в обсязі 20 млн грн під заставу того ж самого майна. "Аеропорт "Жуляни" звертається з проханням під заставу того ж самого майна, яке передбачалось в кредит 110 млн грн, взяти вже кредит у 20 млн грн під обігові кошти, мотивуючи тим, що в них складна ситуація і потрібно погашувати платежі комунальних послуг і виплачувати зарплату", - сказав він. На думку С.Мельника, це "схема прихованої приватизації".