ua en ru

Київрада виділить на відновлення кінотеатру "Жовтень" 41 млн грн

Київрада виділить на відновлення кінотеатру "Жовтень" 41 млн грн Фото: кінотеатр "Жовтень"

Кошти будуть виділені із програми соціально-економічного розвитку Києва

Постійна комісія Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку на своєму засіданні у вівторок підтримала виділення 41 млн грн на відновлення кінотеатру "Жовтень", повідомили у прес-службі Київради.

На відновлювальні роботи в кінотеатрі "Жовтень" з коштів, передбачених на виконання програми соціально-економічного розвитку Києва, виділено 41 млн грн, розповів голова бюджетної комісії, співголова фракції "Удар-Солідарність" Андрій Странніков.

Нагадаємо, 17 січня столичний мер Віталій Кличко підписав розпорядження про реконструкцію будівлі цілісного майнового комплексу "Кінотеатр "Жовтень" на вулиці Костянтинівській, 26 у Подільському районі столиці, де 29 жовтня 2014 р. сталася пожежа. Ліквідація пожежі тривала близько п'яти годин. Будівлю кінотеатру було серйозно пошкоджено.

Замовником проектування та реконструкції будівлі визначено підприємство з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ".

Нагадаємо, реконструкція кінотеатру "Жовтень" завершиться до жовтня 2015 р. Під час реконструкції буде виконано посилення фундаменту і несучих конструкцій будівлі, повністю замінені внутрішні інженерні системи та реконструйовані зовнішні інженерні мережі. Геометричні розміри і зовнішній вигляд фасадів змінювати не будуть.

7 квітня 2015 р. прокуратура Києва перекваліфікувала справу про пожежу в "Жовтні" в навмисний підпал.

Пожежа у столичному кінотеатрі "Жовтень" виникла 29 жовтня 2014 р. Міліція 31 жовтня затримала двох підозрюваних у скоєнні цього злочину. Палії ​​зізналися, що хотіли зірвати кіносеанс фільму з ЛГБТ-тематики. Суд Києва посадив їх під домашній арешт.