ua en ru

Реконструкція кінотеатру "Жовтень" завершиться до жовтня 2015 р., - заступник голови КМДА

Мер Києва Віталій Кличко доручив фахівцям завершити основні роботи по реконструкції кінотеатру "Жовтень" вже до жовтня 2015 р. Про це повідомив заступник голови Київської міської держадміністрації Павло Рябікін під час робочої інспекції ходу реконструкції закладу після пожежі.

"Вартість реконструкції кінотеатру становить близько 53 млн грн. На сьогоднішній день з бюджету міста передбачено 12 млн грн. Використання цих коштів кияни можуть відстежувати за допомогою "відкритого бюджету", а всі рішення щодо реконструкції закладу - абсолютно публічні та прозорі", - сказав Рябікін.

Він додав, що кінотеатр "Жовтень" залишається одним із культурних центрів Києва, який дуже цінують його мешканці. Завдання міської влади - відновити його діяльність.

"Після реконструкції кінотеатру кияни отримають дві кінозали на 414 і на 198 місць; чотири відеозали; конференц-залу на 24 місця; кафе. Ми повністю відкриті до залучення інвесторів, меценатів до цього проекту", - наголосив Рябікін.

Повідомляється, що під час реконструкції буде виконано підсилення фундаменту та несучих конструкцій будівлі, повністю замінено внутрішні інженерні системи та реконструйовані зовнішні інженерні мережі. Геометричні розміри та зовнішній вигляд фасадів не змінюватимуть.