ua en ru

Київрада наприкінці грудня проведе засідання для ухвалення бюджету Києва на 2014 р., - Попов

Київська міська рада в 20-х числах грудня 2013 р. проведе як мінімум два засідання, присвячених обговоренню та прийняттю бюджету столиці на 2014 р., а зміни в цей документ будуть прийняті, коли парламент прийме проект державного бюджету на 2014 р. Про це журналістам повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Напевно, через тиждень максимум буде рішення ВР (про прийняття бюджету на 2014 р.) або не буде. Ми зможемо мати той бюджет, який ми можемо виносити на розгляд Київської міської ради, а з прийняттям державного бюджету ми зможемо його скоректувати. Нам однозначно треба на 1 січня мати бюджет. Тому ми плануємо, що десь у 20-х числах (грудня) буде як мінімум два засідання Київради, які будуть присвячені саме обговоренню та прийняттю бюджету", - сказав Попов.

При цьому він висловив припущення, що у уряду України зараз непросте завдання збалансувати доходи бюджету і ті витрати, які необхідно забезпечити в тому числі в 2014 р., адже важко збалансувати навіть бюджет 2013 р. по доходах і видатках.

"У зв'язку з втратами наших виробників у виробництві, і є офіційна цифра, що ми за останні 4 місяці в товарообороті тільки з РФ 400 млрд недоотримали. Це все відбивається на формуванні будь-якого бюджету. Уряду дуже складно зробити цей баланс і до цього часу... це основна причина. Ми, Київ, остаточні цифри за планами на наступний рік не отримали", - зазначив Попов.

За це голова КМДА додав, що за його інформацією ця робота ведеться Міністерством фінансів, "і ми якщо не щодня, то через день вирішуємо питання завершення цього року, завершення, і я думаю, що найближчим часом ці цифри будуть до нас офіційно доведені. Але, незважаючи на це, ми розробляємо і практично засновані параметри є".