ua en ru

Київрада збільшила капітальні витрати столиці в 2013 р. на 25% - до 1,5 млрд грн

Київська міська рада виділила додатково 300 млн грн на фінансування капітальних вкладень. За відповідні зміни до програми соціально-економічного розвитку проголосували 73 депутати Київради. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, фінансування витрат столиці у 2013 р. збільшене на 25% - до 1,5 млрд грн.

"Зміни вносяться у зв'язку з необхідністю розподілу між об'єктами вільних залишків бюджетних коштів у сумі 300 млн грн, які спрямовуються на фінансування капітальних вкладень", - йдеться у рішенні Київради.

Загалом на фінансування капітальних вкладень передбачено близько 1,5 млрд грн.

"Загальний обсяг асигнувань з міського бюджету на об'єкти програми складе 1,489 млрд грн", - зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Додатково на фінансування будівництва інфраструктури виділено 88,3 млн грн. Зокрема, 1 млн грн виділено на будівництво та реконструкцію другої черги кільцевої дороги для електропоїздів з підходам і під'їздами, 2 млн грн виділено на реконструкцію трамвайної лінії на ділянці від вул. Міської до вул. Селянської у Пущі-Водиці, 10 млн грн на оновлення парку трамвайних вагонів, додатково 5 млн грн на розширення проспекту Григоренка (до 15 млн грн), 5 млн грн на реконструкцію проспекту Миколи Бажана, 5 млн грн на реконструкцію вул. Братської, 5 млн грн на будівництво великої окружної дороги на ділянці від проспекту Рокосовського до вул. Богатирської.

Крім того, 67,5 млн грн додатково виділено КП "Київметрополітен". Таким чином загальна сума фінансування складе 388,4 млн грн.

Додатково 38 млн грн (до 53 млн грн) виділено на фінансування будівництва Куренівсько-Червоноармійської гілки метрополітену, зокрема на дільницю від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр". На реконструкцію ескалаторних комплексів в метрополітені передбачено 25 млн грн. На початок проектувальних робіт будівництва метро до житлового масиву Виноградар передбачено 1 млн грн.

Крім того, 3 млн грн виділено на будівництво другої нитки головного міського каналізаційного колектора. На заміну та модернізацію ліфтів додатково передбачено 8 млн грн на загальну суму до 69 млн грн. На реконструкцію пішохідної зони від Володимирської гірки до Києво-Печерської Лаври передбачено 2 млн грн. На реконструкцію київського міського будинку учителя додатково передбачено 1,9 млн грн, разом - 2 млн грн.

На будівництво службового житла для працівників комунальної сфери виділено 10 млн грн.

На реконструкцію з добудовою трамвайної лінії в систему легкого рейкового транспорту на Троєщині від вул. Милославського до пересадочного вузла на міську кільцеву електричку передбачено 11 млн грн, на будівництво житлових будинків на вул. Сосніних 4А передбачено 8 млн грн.

На реконструкцію Київської міської клінічної лікарні виділяється 2 млн грн.

На закупівлю спецтехніки для догляду за об'єктами зеленого господарства додаткового передбачено 5 млн грн на загальну суму 10 млн грн.

На реконструкцію другої черги парку "Молодіжний" виділено 2 млн грн.

На розробку генерального плану м. Києва та його приміської зони до 2025 р. додатково передбачено 1 млн грн - до 1,2 млн грн. Крім того, додатково 1 млн грн - до 1,2 млн грн. передбачено на розробку і впровадження комплексної інформаційно-аналітичної системи "Містобудівний кадастр".

Читайте також: Київрада прийняла столичний бюджет-2013 на 18,5 млрд грн (відео)