ua en ru

Київрада сьогодні розгляне питання про направлення 10 млн грн на будівництво соцжитла

Київрада на сьогоднішньому пленарному засіданні буде розглядати рішення про спрямування 10 млн грн на будівництво житла для соціально незахищених верств населення. Про це сьогодні на брифінгу повідомила секретар Київської міської ради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перш за все пропонується за рахунок додаткових надходжень отриманих від продажу загальних площ житлових будинків спрямувати 10 млн грн. на будівництво житла для соціально незахищених верств населення. Окрім цього в результаті перерозподілу коштів всередині галузі з видатків бюджету, планується спрямувати кошти на капітальний ремонт освітлення зовнішнього, на капітальний ремонт фонтанів, на вдосконалення системи організації дорожнього руху, на відкриття та оснащення двох освітніх навчальних закладів в Голосіївському районі, на модернізацію диспетчерської системи "Швидка медична допомога" та створення інформаційно-аналітичної системи "Єдиний медичний простір", - сказала Герега.

Також, по словам Гереги, сьогодні на засіданні буде розглянуто ще одне фінансове питання, що стосується затвердження Порядку залучення, розрахунку розмірів і використання коштів пайової участі замовників у створенні і розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

"Проект рішення не передбачає зміни ставок пайової участі, а навпаки він полегшує умови для забудовника і відповідно стимулює до їх дотримання", - зазначила Герега.

Всього на порядок денний винесено 214 питань.

Нагадаємо, раніше заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко повідомляв, що міська влада підготувала ряд пропозицій по внесенню змін до міського бюджету для посилення соціальної захищеності киян.