ua en ru

Київрада розірвала договір оренди скандальної земельної ділянки на Осокорках

Київрада розірвала договір оренди скандальної земельної ділянки на Осокорках Фото: скандальна земельна ділянка на Осокорках

Договір оренди розірвано за погодженням сторін

Київська міська рада розірвала договір оренди з ТОВ "Скай-Буд ЛТД" скандальної земельної ділянки на проспекті Бажана біля станції метро "Осокорки". За відповідне рішення сьогодні на засіданні проголосувало 88 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Договір оренди розірвано за погодженням сторін.

Даний ділянку, загальною площею 0,77 га, був переданий компанії в жовтні 2009 р. під будівництво торгово-офісного центру. У свою чергу, керівництво компанії звернулося до київської влади з проханням знайти можливість надання альтернативного земельної ділянки, щоб врахувати також і інтереси бізнесу.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, навколо будівництва торгового центру на Осокорках стався конфлікт з активістами та місцевими жителями, у зв'язку з чим час від часу відбувалися масові бійки.

Сьогодні, мер Києва Віталій Кличко заявив, що з забудовником знайдений компроміс, в рамках якого компанія отримає аналогічну ділянку і компенсацію втрат.