ua en ru

Київрада розглядає перейменування трьох вулиць Леніна

Київська міська рада розглянула питання про перейменування всіх вулиць Леніна в Києві. Про це заявив секретар Київради Олексій Резніков на засіданні Комісії з питань найменувань, передає прес-служба Київради.

"Вулиць Леніна в Києві не буде!" - заявив Резніков.

Зокрема, питання ставилося відразу відносно трьох вулиць у Дарницькому, Деснянському та Солом'янському районах міста. Тим не менш, не ясно чи було прийнято якесь рішення.

Також після громадського обговорення вулицю Металістів було вирішено перейменувати у вулицю Михайла Брайчевського; площу Дзержинського в Либідську площу.

Надалі винесені на розгляд питання перейменування вулиці Смирнова-Ласточкіна у Шевченківському районі на Вознесенський узвіз, вулиці "19 км Житомирського шосе" назвою "За оборону Києва" а також вулиці Лауреатської у Голосіївському районі (з продовженням її до вулиці Академіка Заболотного) на честь Героя України, почесного громадянина міста Києва Тронько П. Т.

Нагадаємо, 20 листопада Резніков заявляв, що Київрада може перейменувати близько 80 вулиць з назвами тоталітарної епохи.

Востаннє 22 січня Київрада перейменувала вулицю Фрунзе на Кирилівську.