ua en ru

Київрада перевірить підписи киян на підтримку референдуму щодо генплану до 3 липня, - Герега

Секретаріат Київської міської ради перевірить підписи, зібрані ініціативними групами на підтримку проведення першого київського референдуму, зокрема, щодо підтримки жителями столиці генплану міста, до 3 липня. Про це повідомила заступник міського голови, секретар Київради Галина Герега, повідомили в прес-службі Київради.

У вівторок, 26 червня, Герега особисто завірила достовірність підписних листів першої ініціативної групи, скріпивши їх підписом та печаткою, та оголосила про початок процедури перевірки документів, наданих ініціативними групами.

"На виконання вимог статті 20 закону України "Про всеукраїнський і місцевий референдуми" секретаріатом Київської міської ради в присутності представників усіх ініціативних груп буде здійснено вибіркову перевірку документів, наданих ініціативними групами", - повідомила Герега.

Чиновник також повідомила, що, згідно з розпорядженням київського міського голови, право на перевірку документів делегується начальнику відділу з питань місцевого самоврядування Київради Олексію Мужилко і керуючому справами Київської міської ради Миколі Колеснику.

За її словами, відповідно до законодавства, перевірка документів ініціативних груп має закінчитися до 3 липня включно.

Нагадаємо, що на підтримку першого київського референдуму 61 ініціативна група зібрала й подала до секретаріату Київради 334 тисячі підписів киян.