ua en ru

Київрада продовжила договір з "Київенерго" до кінця літа

Київрада продовжила договір з "Київенерго" до кінця літа Фото: будівля "Київенерго" (google.maps)

Передача майна новій комунальній компанії буде проводитися в два етапи

Київрада продовжила договір з ПАТ "Київенерго" до кінця літа. Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 24 квітня, на засіданні Київради, повідомляє прес-служба.

Зокрема, відповідно до рішення, передача майна, що знаходилася в управлінні ПАТ "Київенерго", в експлуатацію КП "Київтеплоенерго" пройде в два етапи.

Як повідомляється, таке рішення пов'язане не тільки з забезпеченням безперебійної роботи столичних ТЕЦ, але і з тим, що КП "Київтеплоенерго" досі не змогло отримати ліцензії на виробництво тепла, оскільки ще не повністю сформований склад НКРЕКП, яка видає такі ліцензії.

"Підприємство готове взяти в експлуатацію мережі, обладнання, перевести на штат понад 7500 необхідних працівників і вже отримав ліцензії на виробництво тепла для котелень. Для повноцінної роботи КП має отримати ліцензії на виробництво тепла на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, завод "Енергія". Проте триває переобрання членів Нацкомісії і нацрегулятор поки не здійснює роботу по ліцензуванню", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Крім того, міська влада ініціювала законопроект №8095, який дає право комунальному підприємству "Київтеплоенерго" користуватися тарифами "Київенерго". Документ підготовлений і підтриманий у комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, однак він досі не прийнятий Верховною Радою України.

Таким чином, з першого травня 2018 року в експлуатацію "Київтеплоенерго" переходять котельні, теплові мережі, теплові пункти, лічильники та інше допоміжне майно. Також на першому етапі буде забезпечено переклад 5114 працівників ПАТ "Київенерго".

На другому етапі, з 1 серпня, нове комунальне підприємство прийме на баланс ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, завод "Енергія, отримавши необхідні ліцензії та дозволи.

"В частині подальшої експлуатації електромереж, що перебувають у комунальній власності міста Київська міська рада буде приймати окреме рішення", - зазначив Пантелєєв.

Нагадаємо, 17 квітня депутати Київради прийняли рішення "Про звернення Київської міської ради до Верховної ради України щодо внесення змін до законодавства України".