ua en ru

Київрада прийняла рішення про здійснення зовнішніх запозичень для залучення коштів до бюджету

Київрада прийняла рішення про здійснення зовнішніх запозичень для залучення коштів до бюджету . За таке рішення проголосував 71 депутат зі 101 зареєстрованого у залі, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив доповідач заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко кошти, залучені до бюджету, завдяки випуску єврооблігацій будуть спрямовані на інфраструктурні проекти і підготовку Києва до Євро-2012, а також на капітальний ремонт інженерних мереж та житлових будинків. Р.Крамаренко також пояснив, що депутати збільшили видатки спеціального фонду бюджету Києва за рахунок коштів зовнішніх позик у загальній сумі 663,1 млн грн, 294,7 млн грн з яких будуть спрямовані на виконання програми соціально-економічного розвитку Києва на 2011 р. для забезпечення подальшого розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та поліпшення транспортного забезпечення, на будівництво об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства та розвиток паливно-енергетичного комплексу; на підготовку інфраструктурних об'єктів столиці до проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, а також для забезпечення введення в експлуатацію пускових об'єктів у 2011 році.
"Ми передбачаємо серйозні кошти на підготовку до Євро-2012. Так, 20 млн. грн. буде спрямовано на капітальний ремонт фасадів житлових будинків, покрівель та благоустрій прибудинкових територій, розташованих у 1,5-кілометровій зоні навколо НСК "Олімпійський", 15,3 млн грн. - на проведення проектних робіт з архітектурно-декоративного освітлення фасадів будівель біля НСК "Олімпійський" та закупівлі обладнання та конструкцій святково-ілюмінаційного освітлення центральної частини Києва, 7,7 млн грн - на капітальний ремонт зелених насаджень у центрі міста", - розповів Р.Крамаренко.
Крім того, 720 тис грн спрямують капітальний ремонт інженерних мереж на бульварі Лесі Українки, 20 млн грн - на асфальтування прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів, ще 122,3 млн грн пропонується виділити на капітальний ремонт житлового фонду. З них на заміну та модернізацію ліфтів - 50,0 млн грн, на ремонт під'їздів житлових будинків - 20,0 млн грн, ремонт мереж зовнішнього освітлення прибудинкових територій - 12,3 млн грн та на облаштування дитячих ігрових та спортивних майданчиків - 40,0 млн грн.